HPVS en EVS

Innovaties in trucktechniek hebben bijgedragen aan de vooraanstaande marktpositie van GINAF.

Zo kwam GINAF in 1986 op de markt met het Hydro-Pneumatisch VeerSysteem (HPVS) en volgde in 1991 de wereldprimeur van het Elektronisch Voertuig Stuursysteem (EVS).

HPVS: Voertuigvering met gezond verstand

Het Hydro Pneumatisch Veer Systeem (HPVS) zorgt voor evenredig verdeelde aslast van alle HPVS-geveerde assen en stabiliteit.

HPVS-geveerde transportmiddelen leveren een bijdrage aan een doelmatiger gebruik, een hoger rendement en tal van logistieke voordelen in de praktijk van het bouw-, container- en verwant transport.

Lees meer over HPVS

EVS: Stuursysteem met dubbelwerkend effect

Het Elektronisch Voertuig Stuursysteem (EVS) zorgt in combinatie met het HPVS voor de besturing van de starre achteras. De wieluitslag van de vooras wordt elektronisch ‘vertaald’ in een corresponderende hoekverdraaiing van de starre as met dubbellucht. EVS-gestuurde trucks zijn hierdoor zeer behendig in het korte werk. De wielen van de EVS gestuurde as lopen mee in de ‘sporen’ van de overige assen.

Mede door de jarenlange ervaring in het bouwtransport is het EVS bij uitstek bestand tegen het zware off-road gebruik. Het systeem is er dan ook op gemaakt om de aanslagen van zand en stof bij inzet in ’t zware terrein, te weerstaan.

Lees meer over EVS