Automatische dwarsstabilisatie

Elk GINAF voertuig met het Hydro Pneumatisch Veer Systeem (HPVS) is standaard voorzien van automatische dwarsstabilisatie, ook wel “kipstabilisator” genoemd. Bij een voertuigsnelheid lager dan 3 km/h treedt dit systeem automatisch in werking. Het zorgt ervoor dat de veercilinders in de uitgaande richting worden geblokkeerd. Dit levert een grote toename van de stabiliteit in dwarsrichting op, omdat de achterassen als het ware één worden met het chassis.

Handmatig bediende dwarsstabilisatie

Dit is hetzelfde systeem als de automatische dwarsstabilisatie, echter uitgevoerd met een handmatig bediende schakelaar. In plaats van automatisch onder 3 km/h, is het mogelijk de dwarsstabilisatie handmatig bij elke snelheid in te schakelen. Deze handmatig bediende variant is met name bedoeld voor voertuigen die zijn voorzien van een opbouw die zijwaarts kan worden gekipt. Het komt dan voor dat al rijdend moet worden gelost, wat het noodzakelijk maakt dat de stabilisatie ook boven een voertuigsnelheid van 3 km/h kan werken.

Het inschakelen van de dwarsstabilisatie levert exact hetzelfde effect op als bij de automatische variant: een grote toename van de stabiliteit in dwarsrichting, door het uitveren van de buitenste veercilinders te blokkeren.